Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Sifan Hassan faller i jakt på segern. Foto: TV4

Hassan föll i ledning på upploppet

Uppdaterad
Publicerad

Sifan Hassans dröm en om historisk trippel krossades brutalt på upploppet. Nederländskan kämpade vilt för att hålla undan för tre etiopiskor men föll i ledning med blott 20 meter kvar på 10 000 meter vid VM i Budapest.

– Det är inte jordens undergång, säger Hassan till SVT Sport.

Hassan vinglade ut och kom i kontakt med Gudaf Tsegay och föll i en kombination av trötthet och mjölksyra. Tsegay vann på 31.27,18 i ett lopp som blev högdramatiskt med ett varv kvar. Hassan log uppgivet efter sitt fall och gick långsamt i mål.

– Jag försökte men blev knuffad, eller om det var så att vi knuffade varandra och tappade balansen, det är sådant som kan hända. Det spelar ingen roll om vi lämnar in en protest eller inte, säger Hassan.

Friidrotts-VM

Hassan tog sig i mål som elva – 26 sekunder efter Tsegay på 31.53,35. Hassan hade siktet inställt på trippeln 1 500, 5 000 och 10 000 meter. Siktet är att fortsätta som planerat.

KLIPP: Hör Hassan efter fallet: ”Vad kan jag göra?”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Sprang 1 500  metersförsök i morse

– Jag ska känna efter hur benen är men jag ska nog springa, säger Hassan.

Hon vann sitt försök på 1 500 meter vid lunchtid på 4.02,92 efter att ha gått onödigt hårt på upploppet där de sex första gick vidare till semifinal.

Svenska Sarah Lahti, som blev varvad vid klockringningen när tätlöparna positionerade sig, blev 18:e på 33.09,22.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet