Andreas Almgren spurtade hem terräng-SM-guldet på 4 km. Foto: Bildbyrån

Almgren vann terräng-SM: ”Kontrollerat”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Almgren försvarade sitt guld på terräng-SM över 4 km på en gräsbana på Grimstafältet i västra delarna av Stockholm. 

Tre löpare stod i särklass. Almgrens segertid var 11.10 och han var två sekunder före Emil Danielsson som i sin tur hade två sekunder ner till Samuel Russom. En fyrhjuling med videoteamet låg precis före löparna på det öppna fältet.

– Danielsson gick starkt på slutet så jag fick trycka på ganska ordentligt men det kändes kontrollerat, säger Almgren till det svenska friidrottsförbundet.

Almgren, som slog till med svenska rekordet 13.01,70 på 5000 meter i början av september, kommer under morgondagen att springa 10 km.

Världscuporienterare bra med

Orienteraren Max Peter Bejmer, som blev tvåa på långdistansen i världscupavslutningen i Schweiz för tre veckor sedan, gjorde en intressant start och var bara 17 sekunder efter Almgren som sexa.

Även i damklassen försvarade Samrawit Mengsteab sin titel från förra året. Hon vann på 13.25 och var tio sekunder före tvåan Sara Christiansson.

– Banan var ganska lätt, enda svårigheten var höbalarna man behövde hoppa över men annars är det en enkel och bra bana, säger Mengsteab som också ska springa 10 km i morgon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.