Andreas Kramer har fått till sin patenterade målgång den här säsongen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Andreas Kramer nära svenskt rekord efter ny stålmannenfällning: ”Pressade mig”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer vann 800 meter i Åbo på 1.44,65 och var nära sitt eget svenska rekord efter en ny stålmannenfällning.

– De pressade mig på mot slutet och jag var tvungen att fälla mig, säger Kramer.

Kramer var först in på upploppet där det började ta emot. Kramer kämpade och slet och slängde fram ena armen, precis som vid flera lopp i EM, och lyckades bärga segern fyra hundradelar före irländaren Mike English som närmade sig snabbt.

– Jag är väldigt glad åt den här segern. Jag hade velat ha lite mer fart slutet men jag vann och det var ett bra lopp. Även om jag hade velat få med mig ett personligt rekord, säger Kramer i World Athletics sändning.

Nöjd kunde Kramer njuta av vinsten och gjorde en uppskattande gest efter att han tagit flera fina skalper och noterats för nytt årsbästa.

Kramers svenska rekord lyder på 1.44,47 från 2020.

Åskag nära världshoppare

I trestegstävlingen stod Maja Åskag för en fin insats. Hennes 14,06 räckte till en tredjeplats i tävlingen – och skulle ha varit säsongsbästa om det inte vore för att medvinden var för stark för att få räknas, +2,2 m/sekund mot tillåtna 2,0. Plankträffen var helt perfekt och granskades noga innan den godkändes.

Shanieka Ricketts, Jamaica, vann på 14,17. Hon har två VM-silver på meritlistan och ett personligt rekord på 15,03.

Jacobs vann 100 meter

På 100 meter kvalade Henrik Larsson in till finalen trots en usel start, men värmlänningen drog sig sedan ur med en känning i ena baksidan.

OS-mästaren Marcell Jacobs vann finalen på 9,92.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.