Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Kramer. Foto: Bildbyrån

Andreas Kramer vidare till semifinal på 800 meter

Uppdaterad
Publicerad

En förkylning störde uppladdningen men Andreas Kramer levererade.

800-meterslöparen gick på tisdagskvällen vidare till semifinal under VM i Budapest.

En andraplats i det sjätte heatet på tiden 1.45,42 räckte.

Mycket av snacket, ur ett svenskt perspektiv, inför försöksloppen på 800 meter under VM i Budapest handlade om Andreas Kramers förkylning.

– Klart jag känner lite oro, sa han till SVT Sport dagarna innan loppet men meddelade samtidigt att han energimässigt var fullt återställd.

Höll för trycket

Det visade han också på tisdagskvällen. Svensken tog sig vidare till semifinal som tvåa i det sjätte heatet på tiden 1.45,42, 18 hundradelar bakom marockanen Abdelati El Guesse.

– Känslan är bra under loppet, jag är nöjd över hur jag tar till vara på möjligheterna som ges. Det ges lite luckor på insidan och jag är där och hugger och tar dem, säger Andreas Kramer till SVT Sport efter loppet.

”Känner mig jättenöjd”

26-åringen ger också lugnande besked angående förkylningen som stört honom:

– Jag kände inte av den under loppet, sen kanske jag hade vunnit om det inte vore för den, säger en leende Kramer och fortsätter:

– Känslan var jättebra idag, det har mer varit oroliga dagar inför. Från början var jag osäker på om jag ens kunde starta, det är ju lite känsligt med sådana saker vid löpgrenar. Jag har återhämtat mig bra och jag känner mig jättenöjd.

Semifinalen på 800 meter avgörs på torsdag med start 20.50.

Se höjdpunkter från friidrotts-VM på SVT Play.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.