Karsten Warholm och Armand Duplantis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Armand Duplantis om duellen med Karsten Warholm. Foto: Bildbyrån/SVT

Armand Duplantis avslöjar drömtiden inför duellen med Karsten Warholm: ”Jag vill springa 10,30”

Uppdaterad
Publicerad

Den 4 september möts Armand Duplantis och Karsten Warholm i en duell på 100 meter. Till SVT Sport avslöjar Duplantis vilken tid han har i huvudet.

– Ja, jag tänker på saker, jag vill springa 10,30, säger han.

En av de största snackisarna inom friidrottsvärlden just nu är 100-metersduellen mellan den svenske stavhoppsgiganten Armand Duplantis och 400 meter häck-stjärnan Karsten Warholm.

Tidigare har Duplantis inte nämnt några tider inför loppet, men till SVT Sport avslöjar han ändå vad han hoppas på för resultat.

– Jag tänker på saker, jag vill springa 10,30. Men jag har faktiskt ingen aning vad jag kan göra. Det är det som är så kul, för ingen vet vad som kommer hända. Det är det vackra med sport, säger han.

Skulle han lyckas är det 22 hundradelar över Henrik Larssons svenska rekord på 10,08.

Warholm med bättre personbästa

Om man går tillbaka och letar i resultatlistan, så har Karsten Warholm ett personbästa på 100 meter från 2017 på 10,49 och Mondo Duplantis ett inofficiellt personbästa på 10,57 från 2018.

På sociala medier har de två stjärnorna börjat pika varandra inför duellen i Zürich.

– Det är som vanligt, men snackar lite skit och har lite kul. Jag såg att han taggade mig på någon story och jag hade någon dum comeback. Det är inte på samma skitsnack-nivå som Noah Lyles och dem, men det är kul.

Se vad Duplantis säger inför duellen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.