Armand Duplantis ser fram emot kvällens Diamond League-tävling i Lausanne. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Armand Duplantis hoppas på höga höjder vid Diamond League i Lausanne

Uppdaterad
Publicerad

Finns det krut kvar i benen efter OS-urladdningen i Paris?
Armand Duplantis hoppas det.
– Jag tror att det fortfarande finns några bra hopp i benen, säger han.

Det har gått drygt två veckor sedan Armand Duplantis svävade över 6,25 meter och fixade en magisk olympisk världsrekordkväll på Stade de France i Paris.

Nu har den svenska stjärnan laddat batterierna efter OS-guldet och är redo att tävla igen, den här gången intill Genèvesjön i schweiziska Lausanne.

”Passar oss bra”

Stavhopparna är de enda som tävlar på onsdagskvällen, medan övriga Diamond League-grenar avgörs inne på friidrottsarenan på torsdag kväll.

– Jag älskar att det är naturskönt, kul, mer som en show. Det passar oss bra. Jag hoppade 6,10 i Lausanne förra gången och känner mig väl utvilad efter Paris, säger Duplantis.

Även Kendricks tävlar

Efter OS-succén åkte han och flickvännen Desiré på några dagars semester i Grekland, innan han åkte till Sverige för att hyllas i början av förra veckan.

Bland motståndarna i Lausanne finns såväl OS-silvermedaljören Sam Kendricks, USA, som franske stavhoppslegendaren och tidigare världsrekordinnehavaren Renaud Lavillenie.

MER DUPLANTIS: Här är några av hans meriter:

Armand Duplantis är historisk som den andre stavhopparen genom tiderna som har tagit två raka OS-guld.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis är historisk som den andre stavhopparen genom tiderna som har tagit två raka OS-guld. Foto: BEN STANSALL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.