• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Renaud Lavillenie missar VM i Budapest. Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis konkurrent skadad – Renaud Lavillenie missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Renaud Lavillenie missar världsmästerskapen i Budapest på grund av en skada i baksida lår. Det meddelar fransmannen Lavillenie själv.

”Jag kommer att använda tiden till att ladda mina batterier – både fysiskt och mentalt – inför förberedelserna för 2024”, skriver han på sociala medier.

Den 36-årige OS-medaljören från 2012 har redan haft otur 2023 då han missade inomhussäsongen med samma typ av skada.

”Min kropp tillåter mig inte att tävla i Budapest i bästa slag då smärtan i baksida lår har återvänt. Med största sorg måste jag därför dra mig ur VM”, skriver Lavillenie.

Utöver 36-åringen missar även världstvåan KC Lightfoot och världssexan Sam Kendricks VM. Duon misslyckades vara topp tre i de tuffa amerikanska uttagningarna. Dessutom har OS-guldvinnaren från Rio 2016 Thiago Braz stängts av efter att ha lämnat ett positivt dopningsprov.

Förutom svensken är de enda två som hoppat sex meter i år KC Lightfoot och Ernest John Obiena, Fillipinerna.

KLIPP: Lavillenie berättar om relationen till Duplantis

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.