Karsten Warholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Armand Duplantis besegrade Karsten Warholm på 100 meter. Foto: Bildbyrån.

Efter duellen med Armand Duplantis – säsongen över för Karsten Warholm

Uppdaterad
Publicerad

Den omtalade duellen med Armand Duplantis har drabbat Karsten Warholm hårt.

I dag kom beskedet att han missar resten av säsongen efter den skada han ådrog sig.

Det bekräftar norrmannens team i ett pressmeddelande.

Den norske världsrekordhållaren på 400 meter häck har drabbats av skador i sitt vänstra och högra baksida lår.

– Det är den skada jag ådrog mig i Zürich som gör att jag måste stå över Bryssel kommande helg. Det här är en skada som normalt läker snabbt. Hamstringsskadan i högerbenet, som konstaterades via magnetröntgen, är något jag behöver jobba mer med för att bli av med, säger han.

Och fortsätter:

– Nu ska jag fokusera på att bli av med de här skadorna. Samtidigt är det inte allvarligare än att jag vill bli av med smärtan. Både vänster och höger hamstring behöver lite vila, men nu har jag i alla fall skadesituationen under kontroll”, säger Karsten Warholm i ett pressmeddelande.

Det var efter onsdagens duell, där Warholm fick se sig slagen av Armand Duplantis, som han också fick ett blåmärke på baksidan av låret.

Dagen efter kunde han inte ställa upp på 400 meter häck i Diamond League i Zürich. Som straff efter förlusten tvingades han dock komma ut till banan iklädd svensk landslagsdräkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.