Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fanny Roos slog till med en fin stöt på lag-SM. Foto: TT

Fanny Roos med nytt årsbästa

Uppdaterad
Publicerad

Efter en trög start på säsongen växlade Fanny Roos upp under lag-SM i Sollentuna.

Hon slog till med nytt årsbästa på 19,20, en rejäl ökning från det tidigare.

– Det har känts senaste tävlingarna som att det varit på gång och det var skönt att göra det idag, säger hon till SVT Sport.

Under lag-SM i Sollentuna finns ett par svenska stjärnor på plats. Däribland Fanny Roos som haft en tung inledning på säsongen. Problem under Oslos Diamond League och hon tappade svenska rekordet till Axelina Johansson i maj.

Men under lördagen slog hon till med en fin tävling när hon stötte 19,20, vilket innebär nytt årsbästa och en rejäl ökning från 18,77.

– Det känns bra. Jag är nöjd med tävlingen, skönt att göra över 19 igen. Det har känts senaste tävlingarna som att det varit på gång och det var skönt att göra det idag, säger hon till SVT Sport.

”Kul att tävla som lag”

Det händer inte ofta att friidrottare tävlar i lag men Roos ser positivt på att få göra det under lag-SM.

– Det är kul att tävla som lag i klubben, man gör inte det så ofta i friidrott. Kul att försöka ta så många poäng till laget som möjligt och göra en bra tävling, säger hon. 

Roos, som tävlar för Malmö AI, vann tävlingen med nästan två meter. Andraplatsen knep Sara Lennman, tävlandes för Spårvägen, på 17,29.

Nu återstår bara ett fåtal tävlingar innan VM i Budapest, Ungern, i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.