Firade födelsedagen med VM-guld och rekord

Uppdaterad
Publicerad

OS-mästaren Miltiadis Tentoglou firade sin 24-årsdag med ta VM-guld och förbättra sitt grekiska nationsrekord till 8,55.

– Jag har aldrig haft en bättre födelsedag, säger Tentoglou till SVT Sport.

Redan i den första omgången fick Tentoglou på runt 8,55 men fick det underkänt efter ett hårfint övertramp, där skon gick upp över plastelinan utan att det gav någon markering, en regeländring som även gäckade Thobias Montler. Enligt det officiella resultatet var övertrampet åtta millimeter.

Tentoglou protesterade våldsamt men fick se ett kryss för övertramp i protokollet. I andra hoppade han på samma ställe och fick se 8,55 på tavlan. Alla visste då att det var ett ouppnåeligt resultat för de övriga 13 hopparna i finalen. Guldet var redan klart. I sista omgången hoppade Miltiadis 8,51, vilket cementerade honom som odiskutabel vinnare i kväll.

”Kan inte begära så mycket mer”

– Det var ett bra resultat med nationsrekord så jag kan inte begära så mycket mer, säger Miltiadis medan han gratuleras av Montlers tränare Yannick Tregaro i mixed zone i kulvertarna i Stark Arena i Belgrad.

Dagen till ära firade Tentoglou sin 24:e födelsedag.

– Det är min födelsedag i dag och jag är väldigt lycklig. Jag firade med grekiska vänner utanför arenan. Jag har aldrig haft en bättre födelsedag och nu ska jag avsluta det här snabbt och gå till hotellet och vila. Det har varit en lång dag och jag är väldigt trött, säger den lycklige vinnaren.

Vad säger du om Thobias Montler?

– Jag var hundra procent säker på att han skulle hoppa  minst 8,35 vilket han också gjorde. Hans sista hopp var briljant, betygsätter Tentoglou. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.