Se Shelly-Ann Fraser-Pryces imponerande lopp i säsongsdebuten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Shelly-Ann Fraser-Pryces imponerande lopp i säsongsdebuten. Foto: Twitter/TT

Fraser-Pryce gjorde säsongsdebut: ”Äntligen”

Uppdaterad
Publicerad

Först i natt gjorde sprintdrottningen Shelly-Ann Fraser-Pryce säsongsdebut. Hon gjorde det i semifinalen på de jamaicanska mästerskapen på 200 meter i Kingston.

– Äntligen kunde jag göra säsongsdebut och det är jag glad för, säger 36-åringen.

Hon är lika gammal som Usain Bolt som lade av för sex år sedan. När det gäller VM-guld på 100 meter individuellt har Bolt tre, att jämföra med Fraser-Pryces fem. Hon skulle gjort säsongsdebut redan i slutet av april men en knäskada har gjort att säsongen blivit kraftigt störd.

– Jag har haft en del bakslag men det är en del av spelet. Nu känner jag mig bra, säger Fraser-Pryce som hade 22,39 i sin semifinal, bästa tiden i de tre heaten, till TVJ Sports. Men lägger till att det inte är hundraprocentigt bra.

OS-drottningen borta från VM

Den regerande världsmästaren på distansen, Shericka Jackson tog det lugnare och blev tvåa i sin semifinal på 22,88. Under gårdagen vann hon 100 meter på 10,65 och blev femte kvinna genom tiderna. Fraser-Pryce har en friplats som regerande världsmästare på 100 meter till VM i Budapest som inleds 19 augusti och deltog inte i de jamaicanska mästerskapen, kval till VM, i den grenen.

Elaine Thompson-Herah, som var besviken femma på 100 meter i går, kom inte till start på 200 meter och är borta från VM på den distansen där hon har dubbla OS-guld från 2016 och 2021.

Samtidigt i Eugene, Oregon, i de amerikanska mästerskapen vann Sha'Carri Richardson sin semifinal på 200 meter på 21,61 i för stark medvind, +2,6 meter per sekund. 2,0 är tillåtet.

Florence Griffith-Joyner har världsrekordet med 21,34.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.