Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gabby Thomas jublar efter segern. Foto: TT Nyhetsbyrån

Gabby Thomas med nytt världsårsbästa på 200 meter

Uppdaterad
Publicerad

Natten till måndag satte Gabby Thomas nytt världsårsbästa på 200 meter under de amerikanska mästerskapen.

26-åringen sprang in på 21,60, strax före konkurrenten Sha'Carri Richardson på 21,94.

De amerikanska sprintdamerna fortsätter att leverera.

I fredags slog Sha'Carri Richardson till med nytt världsårsbästa på 100 meter (10,71, som sedan slogs av Shericka Jacksons 10,65).

Sedan ville inte Sydney McLaughlin vara sämre när hon, med tiden 48,74, satte världsårsbästa på 400 meter natten till söndagen. I natt var det Gabby Thomas tur.

26-åringen, med en skadedrabbad fjolårssäsong i ryggen, valde att stå över 100-metersloppet under de amerikanska mästerskapen för att satsa allt på 200 meter. Det verkar hon ha gjort rätt i.

– Förra året var jag skadad vilket var förödande att uppleva. Jag var verkligen sugen och redo i år, säger Thomas enligt Reuters.

Nytt världsårsbästa

Jamaicanskan Shericka Jackson hann stoltsera med den bästa tiden 2023, 21,71, i några minuter innan Thomas tog över det. Shelly-Ann Fraser-Pryce var tvåa i loppet på 22,26 och tog sig till VM, där hon har ett silver från Eugene förra året att försvara.

 21,60 lyder numera årets bästa notering när Thomas spurtade ifrån kunkurrenten Sha'Carri Richardson i Eugene.

Den sistnämnde sprang in på 21,94 och Kayla White kom trea på 22,01. Thomas tid på 21,60 är den fjärde snabbaste genom tiderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.