Sydney McLaughlin-Levrone bryter målbandet, som är populärt vid amerikanska tävlingar, på lilla Icahn-stadion i centrala New York. Foto: TT

Häckdrottningen McLaughlin satte personrekord på 400 meter slätt

Uppdaterad
Publicerad

Superstjärnan Sydney McLaughlin-Levrone förbättrade sitt personrekord på 400 meter utan häckar med att vinna i i New York på 49,51.

– Att springa slätt är utan tvekan en tuffare uppgift. Det är svårt att veta hur stegfrekvensen ska vara i mitten av loppet. Det är en annan typ av smärta men en bra utmaning, säger McLaughlin till Reuters efter insatsen i Continental Tour-tävlingen.

McLaughlin stod för kanske den allra bästa prestationen inom friidrotten förra året när hon vann VM-guld på 400 meter häck hemma i Eugene på 50,68 och bli först i världen under 51 sekunder. Redan då flaggade hon för att springa distansen utan häckar mer frekvent.

”Ett personrekord är ett personrekord”

Vid utomhusdebuten i Paris för två veckor sedan satte hon personrekord med 49,71 – ett lopp där hon stumnade ordentligt på upploppet och tappade ledningen och blev tvåa efter världsettan Marileidy Paulino.

– Jämfört med Diamond League-loppet i Paris gick jag ut lite lugnare för att ha lite mer krafter till upploppet och det kändes bra. Det återstår en del att fila på men ett personrekord är ett personrekord, säger McLauglin som ännu inte sprungit något häcklopp på 400 meter den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.