Nora Lindahl, Julia Henriksson och Moa Hjelmer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Julia Henriksson före persande Nora Lindahl igen: ”Hittat en ny lägstanivå”

Uppdaterad
Publicerad

I går vann Julia Henriksson 100 meter i Finnkampen före Nora Lindahl som satte personligt rekord. I dag vann Henriksson 200 meter före Lindahl som satte ett nytt personligt rekord.

Henriksson noterades för nytt finnkampsrekord med 22,81.

– Jag är jätteglad över att kunna springa under 23 sekunder igen och nu har jag hittat en ny lägstanivå. Jag kände mig lite trött och fantastiskt att Nora är så bra och att fler hänger på, säger Henriksson till SVT Sport.

Lindahl kom starkt men nådde inte fram till segern men är trea genom tiderna efter Henriksson och Linda Haglund.

– Gud vad kul. Jag har ingen aning om varför det går så bra, vet ju att det gick bra på 100 meter i går och det visar att jag är i bra form och så pushade Julia mig och att jag kunde se henne på upploppet. Fantastiskt att få avsluta säsongen på topp och visa att tider under 23 sekunder inte är en engångsföreteelse, säger Nora Lindahl som noterade 22,88.

Sprang karriärens sista lopp: ”Nu är det över och det känns”

I allra sista stund kallades veteranen Moa Hjelmer in som reserv för springa sitt allra sista lopp i karriären – klockan stannade på 24,05. Hon slutade femma och fick med sig två finnkampspoäng, fick med sig 103 när man summerar finnkampskarriären.

– Det var jättekul och det var i sista minuten. Känslorna får komma efteråt. Jag har otroliga minnen härifrån. Nu är det över och det känns, det känns och jag har gjort så mycket och mycket har jag gjort på den här arenan, säger 34-åriga Moa Hjelmer som har karriärens höjdpunkt med EM-guldet på 400 meter från samma stadion för tolv år sedan.

– De gånger jag varit som gladast har varit efter comebacker efter barn och fått visa att man kan komma tillbaka starkare, säger en känslosam Hjelmer som också sprang sista sträckan på 4x400 meter.

Debuten i seniorlandslaget skedde 2008.

Statistik kring Finnkampen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.