Kanadensisk skrällseger i herrstafetten

Uppdaterad
Publicerad

André De Grasse hittade till slut farten i detta mästerskap och förde Kanada till ett skrällguld på 4x100 meter.

– Det känns skönt att avsluta i stor stil. Vi kände att vi hade en bra chans att nå toppen av pallen och vi ville ge det en chans och jag var här för att vara en del av det här laget och det var en stor ära. Vi ser fram emot fler guldmedaljer tillsammans i framtiden, säger De Grasse till SVT Sport.

Han åkte ut i semifinalen på 100 meter efter måttliga 10,21 och verkade inte alls vara i den form som han visade upp i kväll.

Friidrotts-VM

– Jag har vilat och fått behandling. Vi är nära till den kanadensiska gränsen och det var många fans och vi kände deras stöd, säger De  Grasse som inte kom till start på 200 meter efter känningar.

Laget har nu tagit guld, silver och brons i de senaste mästerskapen.

De Grasse sprang från VM-tvåan

De Grasse sprang ifrån Marvin Bracy, som var tvåa på det individuella loppet, och säkrade guldet. Kanadensaren hade 8,79 med flygande start medan Bracy tappade efter 8,95 efter en strulig växling.

Det såg lite skumt ut vid växlingen som såg sen ut men till slut stod sig det officiella resultatet. Storbritannien tog bronset i den täta finalen. Noterbart är att USA, precis om Jamaica på damsidan, kom från en trippel i det individuella loppet, men båda favoritlagen besegrades.

Noah Lyles kände uppenbarligen av urladdningen på 200 meter i förrgår då han vann på 19,31. I dag sprang han andra sträckan och hade 8,94 med flygande start men fick stryk av kanadensaren Jerome Blake som hade 8,86. Här förvandlades USA:s stora trumfkort till en minusvariant. I stället för att leda fick laget jaga och känna stressen med flera lag runt sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet