• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Kaxiga målsättningen: Final eller personbästa

Uppdaterad
Publicerad

Carl Bengtström är den blivande stjärnan på 400 meter häck och snart går han in i friidrotts-VM i Eugene. Nu är siktet inställt: Final eller personligt rekord.

– Något av det skulle jag vara nöjd med, säger Carl Bengtström.

I maj slog Carl Bengtström nytt personligt rekord i Diamond League i Eugene på 48,52. Nu ska han tävla där igen fast nu i VM.

– Jag har kört här innan och det slutade i ett personligt rekord, säger Carl Bengtström.

Friidrotts-VM

”Där jag kommer att behöva prestera”

– På pappret ska jag klara av på de tre försöken. Jag ska lägga allt mitt krut mot semifinalen, det är där jag kommer att behöva prestera för att nå final och ladda om därifrån.

Tidigare erfarenheter från tävlingar bäddar för det goda självförtroendet.

– Jag har gjort en del mästerskap innan främst inomhus som har varit väldigt lyckade. Generellt har jag bra självförtroende av att klara av många lopp.

Målet för VM tydligt

Innan 22-åringen går in i VM är hans mål klart: Personligt rekord eller final.

– Jag har som målsättning att ta mig till final, det är de största målet. Men jag kommer inte bli jätteledsen om jag inte skulle klara det om jag ändå skulle slå personligt rekord.

Den 16 juli klockan 22.20 (svensk tid) är det dags för 400 meter häck för herrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet