Warholm bekräftar: Tävlar i VM

Uppdaterad
Publicerad

Norges största guldhopp i friidrotts-VM Karsten Warholm har länge varit osäker på om han kan delta i VM på grund av en skada. Men på en presskonferens bekräftade norrmannen att han ställer upp.

– Den senaste tiden har varit ett helvete. Men vi har testat lite och jag känner mig trygg med att jag är nära 100 procent, sa Warholm på presskonferensen.

Det var i säsongsdebuten på Diamond League i Marocko som Warholm skadade i baksidan av låret, redan efter första häcken var norrmannen tvungen att avbryta. Det har sedan dess varit oklar om Warholm ska kunna delta på VM i Eugene.

Men på en presskonferens inför mästerskapet bekräftade Warholm att han var redo för tävling.

Friidrotts-VM

– Den senaste tiden har varit ett helvete. Men vi har testat lite och jag känner mig trygg med att jag är nära 100 procent, sa Warholm.

Warholms tränare Leif Olav Alnes berättar för SVT Sport att beslutet att tävla togs nyligen.

– Vi gjorde ett test i måndags och det var först då vi bestämde oss att köra.

– Oj, så sent alltså, spännande…

–  Ja, jag önskar att det kanske hade varit lite mindre spännande men nu ser det bra ut och då är det bara att gå för det, säger han.

Friidrotts-VM inleds imorgon och sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet