Khaddi Sagnia

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun med Khaddi Sagnia i spelaren ovan. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Khaddi Sagnia behövde en förändring: ”Varit i samma bubbla sedan 1812”

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia lämnar Göteborg och Ullevi FK och flyttar till Karlstad för att tävla för IF Göta. Hon kände att det var dags att göra en förändring.

– Jag har ju varit i samma bubbla sedan 1812 typ, säger Sagnia till SVT Sport.

Längdhopparen Sagnia satsar på en rejäl nystart. Hon blev tvungen att lägga ner säsongen i förtid i somras när hon stoppades av skador och missade både EM och OS och redan då kände hon att det var dags för något nytt.

Hör Khaddi Sagnia berätta om att missa OS och varför hon avslutade säsongen i förtid i spelaren ovan.

Det nya stället är Karlstad, den nya klubben IF Göta och den nya tränaren Anders Möller, som hon känt i flera år. Khaddi Sagnia säger att hon vill ge sig själv chansen att kasta upp allt i luften och börja om på ny kula för att hitta rätt igen.

”Gillar Karlstad väldigt mycket”

– Det är så roligt att få byta allting, miljö och tränare och göra en ny satsning med ett nytt sätt att tänka vad det gäller träningen. Jag gillar Karlstad väldigt mycket och har alltid gillat Göta och kommer nu att få ny energi.

Khaddi har varit trogen Ullevi FK sedan hon började träna friidrott, men beslutet om klubbytet var ändå inte svårt att fatta.

– Jag har inte haft någon separationsångest utan känt mig redo att ta det här klivet och känner mig förväntansfull. Jag har ju varit i samma bubbla sedan 1812 typ och kände att det var dags att göra en förändring, säger Sagnia.

Vill inte fastna i tanken ”tänk om”

Hon vill agera och inte vara kvar i samma hjulspår.

– Det var bättre att göra det än att sitta kvar och tänka ”tänk om” och blir det inte bra är det bara att gå vidare och vara nöjd med det beslut man tog, funderar Sagnia.

Testerna nu visar att hon är på rätt spår inför nästa säsong där VM i Tokyo i mitten av september är det stora målet. Om det ska bli någon inomhussäsong är ännu inte bestämt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.