Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Nilsson utslagen i höjdkvalet Foto: Bildbyrån

Maja Nilsson utslagen i höjdkvalet

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen VM-final för Maja Nilsson i höjdhopp.

Nilsson klarade 1.90 i första försöket men rev sen ut sig på 1.93. Efterår berättade hon om en tuff uppladdning inför mästerskapet med känningar i knät som gjort att hon inte kunnat träna för fullt.

– Jag hoppades på mer och det är superbittert, säger Nilsson till SVT Sport.

Maja Nilsson hoppades ta sig vidare till finalen i höjdhoppstävlingen. Och hon inledde bra med att klara de första höjderna utan problem. Men när ribban kom upp på 1.90 började problemen för svenskan. Efter två rivningar klarade hon höjden först i sista försöket.

Men i höjden efter tog VM-äventyret slut för Nilsson som misslyckades med alla tre försök på 1.93. Kvalgränsen i höjdhoppskvalet hade satts till 1.95, en centimeter under Nilssons personbästa på 1.96.

– Jag är väldigt besviken, jag kan hoppa högre och jag vet det men det funkade inte idag. Det är bara att bita ihop och komma igen, säger Maja Nilsson efter kvalet.

Nilsson berättar för SVT Sport att hon har haft en känning i knät som har gjort att hon inte kunnat träna så mycket senaste tiden.

– Jag har inte hoppat så mycket höjd senaste veckorna, så det behövs lite mer kontinuitet i träningen.

Vad är det för känning?

– Jag har haft känningar i knät som jag opererade förra året. Så det har varit lite bakslag senaste tiden. Men senaste två veckorna har det gått bra. Jag hoppades på mer och det är superbittert, säger Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.