Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Misslyckande för svenskorna – missar finalen

Uppdaterad
Publicerad

Kvalet till VM-finalen blev ett misslyckande för svenskorna.

Ingen lyckades ta sig till final.

– Självklart är jag besviken, jag hade såklart velat ta mig till final, säger Fanny Roos till SVT Sport.

Det var bara Fanny Roos kvar som sista finalhopp då ingen av de andra svenskorna hade nått en finallängd i sina stötar. Det som krävdes var 18,59, görbart för 28-åringen som har ett personbästa på 19,42 från förra året. Men hon stannade på 18,41.

Den sista stöten för Roos slutade i ett övertramp och misslyckandet var ett faktum – inga svenska damer tog sig till finalen.

”Kunde inte göra så mycket mer”

– Det känns som jag kommer lite innanför istället för att komma ut och då kommer jag upp i mitten och missar lite i slutet. Jag försökte bara ta en stöt i taget, men tyvärr så kunde jag inte göra så mycket mer, säger Fanny Roos till SVT. På läktaren hejade pojkvännen Daniel Ståhl.

Axelina Johansson hamnade på 13:e plats, en placering utanför finalplatsen. Det saknades till slut bara två centimeter för att svenskan skulle ha tagit sig vidare.

– Det är segt men jag är glad över att jag kunde stöta så långt. För två veckor sedan kom jag knappt över 16 meter, säger Johansson efter sina 18,57.

Inte heller Sara Lennman tog sig till final efter 18,05.

Axelina Johansson om kvalet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.