Nora Lindahl slog personligt rekord på hundra meter i Sollentuna på lag-SM 2024.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är sjukt.” säger Nora Lindahl. Se loppet i spelaren. Foto: Jessica Gow/TT

Nora Lindahl satte personligt rekord på 100 m på lag-SM

Uppdaterad
Publicerad

Nora Lindahl fokuserar främst på 200 m. På lag-SM gjorde hon säsongens första start på 100 m och satte ett överraskande personligt rekord med tiden 11,51.

– Jag vill springa 100 mer nu känner jag, säger 19-åringen till SVT Sport.

Nora Lindahls tidigare personlig rekord på 100 meter, 11,69, var från 2023 och hon räknade inte alls med att det skulle bli personligt rekord i Sollentuna.

– Jag skulle ju bara komma hit och göra det jag skulle för klubben. Jag har inte riktigt kommit ner från OS, jag har varit sjuk så formen är inte den bästa just nu, säger Nora Lindahl.

Resultatet gav mersmak och 200-metersspecialisten Lindahl menar att det kan bli fler lopp på halva distansen framöver.

– Jag känner att 100 meter är något jag kan bli väldigt bra på. Jag tror att om jag får lite vana på 100 meter så kommer jag absolut kunna dubbla en elitsatsning på både 100 och 200.

Larsson förkyld under OS

Henrik Larsson vann planenligt på herrsidan men efter att ha dragit på sig en förkylning på OS i Paris blev det ingen supertid för hans del, 10,56.

– Det kändes väl som förväntat, ingen maxinsats nu utan det handlade bara om att ta förstaplatsen och maxpoäng till laget, säger Larsson efter loppet.

– Jag känner att jag har haft lite oflyt i år. Jag har varit i bra form men så har jag fått någon sjukdom eller nånting som förstör allting eller vad man ska säga. Det har varit lite temat för året, men det är minst två OS kvar för mig, skulle jag säga.

Larsson följde sedan upp med att springa 200 meter, tiden 20,45, var bara en hundradel från hans personbästa på distansen.

Kamga tillbaka efter femteplatsen på OS

Vanessa Kamga gjorde också sin första tävling efter OS. Efter det svenska rekordet (65.14) i Paris hade hon vinden mot sig i Sollentuna och 62 meter blev segerresultatet.

– Med tanke på att jag känt mig lite trött och seg så känner jag verkligen att wow, det ska bli jättekul att fortsätta tävla, säger Vanessa Kamga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.