Norsk medaljdepp

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör norske reportern i klippet: ”Många medaljhopp har svikit” Foto: Bildbyrån

Norge långt ifrån medaljmålet: ”Många norrmän är besvikna”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har haft ett lyckat OS med tio medaljer så här långt.

I Norge är tongångarna inte lika glada.

– Vi hade trott på många fler medaljer. Sverige har fler och det strör extra salt i såren, säger Fredrik Fjellvang, reporter på norska TV2.

Sverige hade som mål att ta tio medaljer i OS i Paris. Det målet är redan avklarat och det kommer bli ytterligare en under lördagen när Sverige spelar final i beachvolleyboll. Dessutom spelar handbollsdamerna bronsmatch.

Finland kommer däremot att lämna Paris helt utan medaljer, det står redan klart. Och Norge har också haft ett tungt OS så här långt.

OS i Paris 2024

Vad det beror på är inte glasklart.

– Det är inte lätt att säga. De har presterat för dåligt. Vi hade till exempel aldrig trott att Jakob Ingebrigtsen inte skulle vara på pallen (på 1500 meter). Det var en stor besvikelse för många. Det var inte att formen var dålig, utan han gick ut för hårt och misslyckades taktiskt, säger Fredrik Fjellvang, reporter på norska TV2.

”Det ska väldigt mycket till”

Han pekar också på att stora stjärnor som Casper Ruud och Viktor Hovland inte levererat – men poängterar att det finns några chanser kvar i helgen.

– Men att vi når upp till åtta, som var målet, det ska väldigt mycket till. Så är det.

Norska medaljer så här långt

Guld

Markus Rooth, tiokamp

Silver

Karsten Warholm, 400 m häck

Brons

Line Flem Höst, segling ILCA 6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet