Payton överlycklig efter personbästa och avancemang till VM-semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Personbästa och vidare till semifinalen på 60 meter i i friidrotts-VM i Belgrad.

Då var Claudia Payton, 23, överlycklig.

– Nu ska jag äta mina nybakta scones och sen är det dags att köra igen, säger hon till SVT Sport.

Claudia Payton stod för sitt livs bästa lopp i försöksheatet på 60 meter i inomhus-VM i Belgrad. Svenskan sprang på 7.21 vilket också räckte till en semfinalplats.

– Jag är så glad. Jag har knappt några ord och är bara jätteglad, säger hon.

Payton har haft lite småproblem de senaste dagarna med migrän och känningar. Men uppenbarligen var det inget som påverkade 23-åringen i dag.

– Jag hade haft lite småproblem de senaste två dagarna så det kändes inte jättebra, men tidigare i veckan kändes extremt bra. Kunde jag få med den känslan till i dag, då kan det gå bra. Det fick jag och nu är det bara att springa ännu fortare, säger hon.

Kan springa fortare

Var det nära ett perfekt lopp eller har du mer i dig?

– Jag tror att det finns mer. Jag har inte kollat på loppet men det kändes som att övergången till toppfarten var lite stel. Så jag tror att om jag vågar slappna av och trycka på mer kan det gå ännu fortare.

Nu väntar alltså semifinal (18.05) för VM-debuterande Payton, som i tonåren riskerade amputation av ena benet efter en svår olycka under en fotbollsmatch.

– Nu ska jag hem, äta lunch och sen äta mina nybakta scones. Sen är det dags att köra igen, säger hon.

Bengtström vidare efter spurt

Även Carl Bengström, på herrarnas 400 meter tog sig till semifinal. Han låg länge trea i sitt heat, men på slutet spurtade han om jamaicanen Christopher Taylor och spanjoren Bruno Hortelano-Roig.

Tiden 46,45 var näst snabbast av samtliga i försöken. Endast belgaren Julien Watrin var bättre.

– Det är ett okej lopp. Det svarar hyfsat bra i kroppen, inte helt hundra. Det är kul att jag kan avsluta på ett så bra sätt. Det är min starka sida. Vi får ladda om nu och så gör jag vad jag kan i semin, säger Bengtström.

Hann du bli orolig när du låg trea?

– Nej, jag vet att jag är starkast av alla sista hundra.

Semifinalen på herrarnas 400 meter avgörs klockan 19.15 i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.