Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Samuel Pihlströms starka avslutning på 1500 m. Foto: TT

Samuel Pihlströms uppvisning: Svensk mästare med gips

Uppdaterad
Publicerad

Samuel Pihlström är tillbaka med besked efter fallet på EM som resulterade i en bruten handled.

I återkomsten vann han 1 500 meter på SM i Uddevalla i överlägsen stil.

– Det är ett bra kvitto, konstaterar Pihlström till SVT Sport.

Efter en kontrollerad start med hela startfältet samlat skruvade Samuel Pihlström upp farten ordentligt på sista varvet och han sprang i mål på tiden 3.45.69. Något Pihlström planerat i den starka vinden.

– Det var inte direkt de bästa förutsättningar för att springa snabbt så jag kände innan att jag inte kommer vara uppe och dra hela loppet utan jag vill visa att jag håller hög nivå på ett sistavarv, säger Pihlström efter loppet.

I försöken på EM i Rom råkade Pihlström ut för ett olyckligt fall, efter konstaterades att hans handled var bruten och han missade finalen.

– Jag tappar den riktiga toppformen jag hade då och sen har jag inte varit klar för ett OS så jag har behövt vara i ganska bra form nu också för att visa att jag har på ett OS att göra så det har varit en balansgång att träna hårt men ändå släppa lite så jag är i bra form här.

Tvåa blev Johnathan Grahn 3.49.34 och trea Yohannes Kiflay 3.53.52.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.