Smällen: Perseus Karlström långt från medalj på 20 km: ”Så jävla tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Störningarna med sjukdomar tog ut sin rätt för medaljhoppet Perseus Karlström. Svensken slutade bara på 21:a plats i OS-gången över 20 km.

– Det här är idrott när det är som sämst, det är så jävla tråkigt. Jag haft en så otroligt bra säsong och jag trodde att jag skulle klara mig från sjukdomar, säger Karlström snörvlande och svårt medtagen till media efter loppet.

Karlström var upp och ner i klungan men strax före 13 kilometer började snöret gå ordentligt och svensken tappade den ledande huvudklungan.

Han var då på 21:a plats fyra sekunder efter täten med en negativ tendens.

Två kilometer senare vid 15 km hade han tappat till 16 sekunder efter och tappade allt mer efter det. I mål var han över två minuter efter täten. Redan vid 6-7 kilometer kände han att det inte fanns där i dag.

”Inget tryck i kroppen”

För ett par dagar sedan avslöjade Karlström att han vunnit EM i början av juni med covid i kroppen och att han haft ännu en infektion efter det.

– Efter EM har det bara tagit emot och det finns inget tryck i kroppen, den svarade inte. Det skulle till mer än ett mirakel för att det skulle kunna gå, säger Karlström som nu ska låta kroppen läka ut.

Ecuadorianen Brian Pintado tog guldet efter en stark avslutning. Caio Bonfim, som gjorde ett ryck redan under den första kilometern och fick en varning, blev tvåa och spanjoren Alvaro Martin trea.

I midjebandet hade Pintado bilder på sina två barn.

– De inspirerade mig att ge verkligen allt, säger Pintado enligt Reuters.

Resultat 20 km gång:

1. Brian Daniel Pintado, Ecuador, 1.18.55
2. Caio Bonfim, Brasilen, 1.19.09
3. Alvaro Martin, Spanien, 1.19.11
4. Massimo Stano, Italien, 1.19.12
5. Evan Dunfee, Kanada, 1.19.16
6. Misgana Wakuma, Etiopien, 1.19.31

21. Perseus Karlström, Sverige, 1.21.05

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.