Perseus Karlström vann EM-guld med covid – osäker på formen inför OS

Publicerad

Ett av Sveriges stora medaljhopp inför OS, gångaren Perseus Karlstöm, är osäker på sin form.

När han vann EM-guld i Rom i juni hade han en covid-infektion i kroppen och har varit tvungen att lägga om träningen helt.

– Samtidigt vet jag att jag har kunnat prestera ur knepiga situationer förut, säger Karlström till SVT Sport.

Det finns en förhoppning att den inte så optimala uppladdningen ändå ska leda till något bra.

– Vi hoppas att i och med att jag kunde gå igenom en bra träningsperiod med covid och trötthetssymptom att jag ska kunna få någon slags superkompensation med nedtrappningen nu men vi får se.

OS i Paris 2024

”Konstig huvudvärk”

I juni tog Perseus Karlström sitt första internationella mästerskapsguld under EM i Rom. På plats i Paris berättar gångaren att han knep medaljen med en infektion i kroppen.

– Redan när jag kom ner till Rom två dagar innan loppet började jag ha konstig huvudvärk och visste inte varför riktigt.

Fyra dagar efter loppet testade han positivt för covid-19.

EM-guldmedaljören åkte på ännu en virusinfektion efter mästerskapet. Därmed hade han inte möjlighet att åka på det träningsläger i Spanien där han skulle toppa formen inför OS – och nu vet han inte var han står formmässigt.

”Vissa dagar värdelösa”

– Vissa dagar har varit helt värdelösa. Sen EM har jag kanske haft tre dagar när det har känts bra, men det är väldigt osäkert måste jag säga.

Perseus Karlström tävlar i 20 kilometer gång som startar 7.30 på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet