Rickard Levin-Andersson fyra i OS-finalen i trap

Uppdaterad
Publicerad

Rickard Levin-Andersson var på väg mot en OS-medalj i trap.

Men svensken missade tre skott i rad i den andra elimineringsrundan och slutade på en snöplig fjärdeplats.

– Fyra är ju fyra, det är ju det ”sämsta” man kan bli, men jag är fyra på ett OS – det är sjukt, säger en känslosam Levin-Andersson till SVT Sport.

Se den känslosamma intervjun och upplösningen av finalen i spelaren ovan.

Det blev en het final, inte minst för att det var 38 grader vid skyttearenan i Chateauroux. Sex herrar som gjorde upp om medaljerna i finalen, och skyttarna eliminerades successivt efter de första 25 duvorna.

OS i Paris 2024

– Grundomgången var asbra. Finalen var också jättebra tills de där tre på slutet där, det sket sig tydligen, säger Rickard Levin-Andersson.

Svensken låg på bronsplats fram till den andra elimineringsomgången och var med i kampen om medaljerna men då missade han tre skott i rad och åkte ut. Men Levin-Andersson tror inte det var hjärnspöken som spelade in.

”Noll chans att rädda upp”

– Nej jag har inte en jädra aning, jag var väldigt fokuserad faktiskt, det är sånt som händer i finaler, det är oförlåtligt, man har noll chans att rädda upp det, är det bom så är det.

Totalt träffade Rickard Levin-Andersson 30 av 35 skott i finalen, och den glada fyran är ändå sugen på revansch.

– Jag kan ju inte sluta som fyra, det får la bli en gång till i alla fall.

Guldet gick till britten Nathan Hales, som var överlägsen med 48 av 50 träff. Silvret gick till Ying Qi från Kina och bronset till guatemalanen Jean Pierre Brol Cardenas, som tog landets andra olympiska medalj i historien.

Levin-Andersson delade segern i kvalet. De var inte mindre än fyra skyttar som satte 123 av 125 skott.

Missa inte OS-magasinet i kväll 22.30 –Tara Babulfath gästar studion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet