Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Larsson missar GP i Karlstad. Foto: Bildbyrån

Henrik Larsson missar GP-galan i Karlstad: ”En tråkig känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges snabbaste man genom tiderna, Henrik Larsson, hoppar av GP-galan i hemstaden Karlstad på onsdag.

– Det är en tråkig känsla, man har varit väldigt taggad på att tävla på sitt första GP och första tävlingen på nya arenan. Men man måste tänka lite längre framåt säger 23-åringen till NWT.

Det var i söndags i Diamond League-galan på Stockholms stadion som Larsson fick en känning i baksidan av låret. Han slutade sjua på 10,46 i kylan och regnet och var långt från personrekordet 10,17 då han en solig kväll i Åbo för tre veckor blev Sveriges snabbaste man genom tiderna med 10,17.

I Karlstad skulle Larsson ha sprungit 200 meter där han som bäst sprungit på 20,44 från i slutet av maj. Johan Wissmans svenska rekord lyder på 20,30 och har 16 år på nacken.

Vill inte riskera något värre

– Det är ingen idé att försöka springa och riskera att göra något värre än vad det är. Jag får satsa på att låta det läka upp och satsa på SM och VM, säger han till NWT.

För SVT Värmland berättar han om den kommande planen.

– Jag ska röntgas i morgon. Nu blir det två veckor med lugnare träning, säger Larsson till SVT Värmland.

Den nya idrottsplatsen Sola Arena, som ersätter klassiska Tingvalla IP, invigs i samband med galan på onsdag. Det största namnet är Daniel Ståhl i diskus i galan som sänds direkt i SVT (Play från 17.25 och i SVT2 från 17.55).

Till tidsprogrammet.

VM i Budapest inleds 19 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.