• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Sveriges stora Diamond League-hopp glödhet. Foto: Bildbyrån

Sveriges stora Diamond League-hopp glödhet

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska diskusstjärnan Daniel Ståhl är stekhet. I fredags slog han Diamond League-rekordet med 70,56, som också var nytt världsårsbästa.

Men han saknar en seger på hemmaplan – Diamond League-tävlingen Bauhausgalan, som SVT sänder.

– Jag är revanschsugen och vill vinna. Bauhausgalan är speciell eftersom det är hemmaplan och jag har familj, vänner och klubbkamrater på läktaren, säger Daniel Ståhl i ett pressmeddelande.

Den 30 maj avgörs Bauhausgalan, som sänds i SVT. I en stjärnfylld tävling, där den regerande OS-mästaren Christoph Harting finns med – ska Ståhl ta revansch. Dessutom var Litauens Andrius Gudzius, VM-guld 2017 och EM-guld 2018, anmäld till tävlingen, men han kommer inte till start på grund av en skada.

Suveräna Ståhl, med EM-silver i fjol, saknar fortfarande en seger i Stockholms Diamond Leauge-tävling. Men stjärnan visade klass i fredags när han vann Diamond League-premiären i Doha med mäktiga världsårsbästat 70,56.

”Personbästa i princip alla styrkeövningar”

– Jag är revanschsugen och vill vinna. Bauhausgalan är speciell eftersom det är hemmaplan och jag har familj, vänner och klubbkamrater på läktaren, säger Ståhl i ett pressmeddelande.

I fjol blev Ståhl sexa på samma gala.

– Träningen har gått utmärkt hela vintern och våren och jag har satt personbästa i princip alla styrkeövningar. Jag har också kastat mer än tidigare och blir det bara lika fina vindar som i fjol så kan det mycket väl bli över 70 meter, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.