Kendra Harrison och Michael Norman är två av världsnamnen. Foto: Bildbyrån

Tio världsettor klara för DL i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Det blir stjärntätt på Bauhaus-galan på Stockholms Stadion 30 maj. Tio världsettor är i dagsläget klara – men om den svenska stavhoppstjärnan Armand Duplantis kommer är fortsatt oklart.

– Det verkar som att det är svårt att få hit honom nu på grund av universitetet, säger Jan Kowalski till SVT Sport.

Ett av friidrottens mest intressanta namn är amerikanske 400-meterslöparen Michael Norman från San Diego som efter inomhusvärldsrekordet 44,52 vintern år 2018 bara blir bättre och bättre.

Amerikanen är en av alla stjärnor som kommer att delta i Diamond League-tävlingen.

– Resultatmässigt är ju Norman det mest spännande. Han gjorde en enormt stark säsongsöppning i april med sina 43,45, säger Jan Kowalski, Meeting Direcetor för galan, till SVT Sport.

Kommer vi att få se något världsrekord?

– Världsrekord kan man ju nästan aldrig räkna med men man kan ju spekulera i världsrekord på 400 meter herrar. Man kan också spekulera i möjligheterna för Daniel Ståhl att kasta världsrekord. Han är ju i en sådan superform så han kommer definitivt att kunna utmana sitt egna svenska rekord som är tre meter från världsrekordet, säger Kowalski.

”Inte fått något definitivt besked”

De internationella stjärnorna kryddas med de bästa svenskarna med bland annat Daniel Ståhl, Angelica Bengtsson, Andreas Kramer, Lovisa Lind och Moa Hjelmer. Däremot är det fortfarande oklart om stavhoppstjärnan Armand Duplantis kommer att synas till på Stadion.

– Vi har inte fått något definitivt besked ännu men det ser ut som att han inte kommer att komma loss från universitetet. Det är inte så mycket vi kan göra åt det, säger han.

Vad tror du om svenskarnas chanser?

– Vi har väldigt många bra svenskar som ska tävla i år. Den som har öppnat bäst är ju Erika Kinsey som kom tvåa i Doha när hon gjorde säsongsdebut. Hon har definitivt chans att fajtas om ytterligare en medaljplats.

SVT sänder Diamond League-tävlingen den 30 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.