Vindarna på Hayward Field är inget som oroar Duplantis

Uppdaterad
Publicerad

VM-arenan Hayward Field är känd för sina förrädiska vindar.

Men det är inget som kommer att störa Armand Duplantis – även om han hade lite problem senast han tävlade där.

– Det är vad det är och jag vet vad jag måste göra om det är dålig vind, säger Duplantis till SVT Sport.

Vindarna ställde till det rätt så rejält för VM-debutanten Lisa Gunnarsson i damernas stavkval, men det är ingenting som oroar Armand Duplantis. Han är väl bekant med VM-arenan i Eugene och har koll på att vindarna på Hayward Field kan vara förrädiska.

– Jag vet att det kan vara lite tufft, men är det dålig vind så är det dålig vind för alla, det är bara en situation som man måste jobba med. Det är vad det är och jag vet vad jag måste göra om det är dålig vind, säger Duplantis som har lite olika knep om det skulle blåsa friskt när det är dags för herrarnas stavkval natten mot lördag, svensk tid.

– Det är inte så komplicerat, det blir en lite annorlunda ansats och man måste greppa staven lite lägre. Det är lite smågrejer, man kanske inte kan hoppa världsrekord när det är dålig vind men jag vet att jag fortfarande kan hoppa högt, säger ”Mondo”.

Senast Duplantis tävlade på Hayward Field var i maj i år. Han vann visserligen tävlingen, men bara på 5,91. Det var första gången sedan augusti 2021 som han inte hoppade över sex meter på tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.