Warholm tog slut i finalen på 400 meter häck

Uppdaterad
Publicerad

Karsten Warholm tog slut på upploppet i 400 m häck-finalen och var långt från medalj. OS-mästaren slutade sjua. Brasilianaren Alison Dos Santos vann på mästerskapsrekordet 46,29.

– Jag fick ut det jag hade och det är jag stolt över, säger Warholm till SVT Sport.

När Warholm kom in på upploppet ledde han men sedan trampade han luft och stumnade på ett sätt man aldrig sett norrmannen göra. Lårskadan i början av juni blev för kostsam. Han tog beslut om start för bara ett par dagar sedan men tiden blev för knapp. Helt klart var normannen inte i skick att klara tre tuffa lopp på fyra dagar. Han var inte återhämtad.

– Det var inte det här jag hade hoppats på. Det är 400 meter man ska springa och i dag blev det tungt. Det blev en för tuff resa att komma tillbaka. Jag har inte fått träna på de saker jag behövt, men sånt är livet, säger Warholm, som fick mjölksyra vid åttonde (av tio) häckar.

Friidrotts-VM

Dos Santos kände publikens kärlek

– Det fanns en stor osäkerhet kring Karsten Warholm, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård om loppet som kom mindre än 20 minuter efter att Jakob Ingebrigtsen besegrats på 1500 meter.

I stället tog Dos Santos och utnyttjade tillfället och vann på mästerskapsrekordet 46,29.

– Publikens energi var fantastisk. Jag kände deras kärlek, folk kramade mig. När man vinner blir man allas favorit, säger Dos Santos till Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet