Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ludvig Åbergs tunga hål under sista rundan. Foto: Viaplay

Ludvig Åberg rasade under sista rundan på Wentworth

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg var i ledning inför sista rundan på Wentworth.

Då stod 23-åringen för två dubbelbogeys på kort tid, rasade ner till en tionde plats och gick runt på 76 slag, fyra över par.

– En kämpig dag, summerade Åberg själv i Viaplays sändning.

Se Åbergs ödesdigra misstag i spelaren ovan.

Succémannen Ludvig Åberg briljerade de första tre dagarna på Wentworth på Europatouren men under söndagen var det slut på det roliga.

23-åringen gick inte att känna igen och hade en svag start som kulminerade i två dubbelbogeys på femte och sjunde hålet där två misslyckade chippar mot green stack ut.

Efter den starten hämtade sig aldrig Åberg samtidigt som konkurrenterna Tyrrell Hatton, Rory McIlroy och Ryan Fox bjöd på strålande spel, trots ett längre avbrott på grund av oväder. Svensken slutade på en tionde plats och gick runt på 76 slag, fyra över par.

– Det var svårt att bedöma vinden, framför allt i början. Jag slog ett par slag som hamnade på fel sida och då blir det svårt att rädda sig. Kämpig dag men ganska mycket att ta med sig från den här veckan ändå, summerar Ludvig Åberg sin insats i Viaplays sändning.

Vann gjorde nyzeeländaren Ryan Fox som stod för en fin runda på 67 slag, fem under par. Näst bästa svenskar var Vincent Norrman och Alexander Björk som slutade på en delad 18:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.