Louise Rydqvist

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en av Louise Rydqvists birdies under andra dagen. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Amatören Louise Rydqvist storspelade under British Opens andra dag

Uppdaterad
Publicerad

Hon är gammal skolkamrat med Ludvig Åberg, Linn Grant och Maja Stark.

Nu imponerar amatören Louise Rydqvist, 23, från Värnamo i British Open – och gick hela fem slag under par under andra rundan.

– Jag är här för att njuta till hundra procent och jag tror att det hjälper mig där ute, bara att skratta och le, titta mig omkring och försöka slå några bra golfslag, säger Rydqvist till SVT.

Efter att ha vunnit EM för amatörer tidigare i år fick Louise Rydqvist en plats i British Open, årets sista major som spelas på klassiska Old Course i skotska St Andrews.

I första rundan gick hon två över par, men under fredagens andra runda storspelade smålänningen och var hela fem slag under par.

Med det var Rydqvist näst bäst av alla under fredagen och ligger nu på en delad femteplats tre under par.

Louise Rydqvist kommer från Värnamo men gick samma gymnasium som Ludvig Åberg, Linn Grant och Maja Stark – Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Helsingborg. Hon är två år yngre, men gick på skolan samtidigt som dem.

Under fredagen spelade dock Louise Rydqvist mer glimrande än sina gamla skolkamrater.

Och plötsligt är hon bara fem slag efter ledaren Nelly Korda från USA efter två spelade rundor av fyra.

– Alla slag där ute är en jättestor utmaning, men slår man bollen bra och puttar bra så verkar det som att det går att skjuta lågt där ute trots allt, säger Louise Rydqvist.

Var du inte nervös när det började gå så bra?

– Jag var nog nervös hela rundan, men jag har en bra caddie som skrattar mycket och håller mig lugn, säger Louise Rydqvist.

Louise Rydqvist delar även tränare med Ludvig Åberg: Deras gamla lärare på RIG, Hans Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.