Donald Trump och Henrik Stenson. Foto: AP/TT

Den kritiserade tourens krav: Inga exklusiva intervjuer

Uppdaterad
Publicerad

Den Saudiarabien-finansierade LIV-touren har öst miljontals dollar över dem.

Nu har detaljer från stjärngolfarnas kontrakt läckts:

De förbjuds göra intervjuer, måste hjälpa till att rekrytera nya spelare och de ska alltid lira i LIV-loggade kläder – oavsett vilken tour de spelar på.

Det var i samband med att spelarna Talor Gooch, Matt Jones och Hudson Swafford stämde PGA-touren i förra veckan med förhoppning att få delta i FedEx Cup-slutspelet som Wall Street Journal fick möjligheten att kika på ett av LIV-tourens standardkontrakt.

En av detaljerna som sticker ut är att spelarna inte får ge exklusiva intervjuer eller kommentarer utan LIV-tourens godkännande.

En annan är att de måste hjälpa till att rekrytera spelare till den omstridda touren.

Och en tredje att de alltid måste spela i LIV-loggade kläder – oavsett vilken tour de gör ett framträdande på.

För det belönas de rikligt. Förutom en rejäl sign on-bonus som varierar från spelare till spelare så är prispengarna på touren skyhöga. Dessutom tilldelas de en bonus på drygt tio miljoner kronor om de skulle råka vinna någon av golfens fyra majors och indirekt ge LIV-touren mer uppmärksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.