Emely Pedersen efter att ha säkrat en europeisk poäng i Solheim Cup

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emily Pedersen efter att ha säkrat en europeisk poäng i Solheim Cup. Bilder från Viaplay. Foto: Matt York

Europa hoppas på mirakel i Solheim Cup

Uppdaterad
Publicerad

Europa har ett svårt läge inför avgörande singelspelet – underläge med hela 6-10. Men 2023 års hjälte, spanjorskan, Carlota Ciganda har inte gett upp.

– Det är 12 poäng att spela om. Vi kan vinna alla matcher. ”Miraklet i Medinah” är på väg, säger Ciganda och syftar på när Europa vände Ryder Cup 2012.

Det såg oerhört mörkt ut för Europa när två av fyra matcher i dagens bästbollar var avslutade. Underläge med 4-10..

De tre svenskorna som fick chansen att spela bästbollarna misslyckades. Först var det Anna Nordqvist ihop med Madelene Sagström som inte alls fick till det mot Allison Lee och Megan Khang (3&4) och även Linn Grant ihop med Celine Boutier fick ge sig i sin match mot Andrea Lee/Rose Zhang (4&6)

Solheim Cup

USA hade då skrapat ihop 10 poäng av de 14,5 man behöver för att ta tillbaka Solheim Cup-bucklan. Därför var det för Europas del oerhört viktigt att plocka poäng i de sista två matcherna.

2023 års stora Solheim Cup-hjälte Carlota Ciganda började hitta flytet på greenerna precis när det behövdes som bäst och när danskan Emily Pedersen slog ett perfekt inspel på det 16:e hålet var saken klar – seger i den så viktiga matchen mot Ally Ewing och Lexi Thompson.

Brittiskorna Charley Hull och Georgia Hall fick det också att stämma mot slutet i sin match. De avgjorde på det sista hålet för att säkra det, så viktiga, sjätte europeiska poänget.

Ett kanske till synes hopplöst läge inför söndagens singlar för Europa. Men det har hänt förut att Europa lyckats vända ett underläge med 6-10. Det hände i Ryder Cup 2012, populärt kallat för ”Miraklet i Medinah”.

– ”Miraklet i Medinah” är på väg, säger Ciganda utan att tveka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Solheim Cup

Mer i ämnet