Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Golfstjärnan Jon Rahm: ”Många känner sig svikna”

Uppdaterad
Publicerad

Det var för en dryg vecka sedan som beskedet som chockade golfvärlden kom – den saudistödda LIV-touren och PGA-touren lade ner sina konflikter och inledde ett samarbete. Nu berättar den spanska stjärnan Jon Rahm om känslorna efter beslutet.

– Den allmänna känslan var att många kände sig svikna av ledningen, säger han på en presskonferens inför US Open.

I början av förra veckan gick pressmeddelandet om att de bägge tourerna ska samarbeta ut.

– Jag trodde att min telefon skulle börja brinna. I ett skede sade jag till min fru att jag skulle kasta min telefon ner i en låda och inte kolla på den på fyra timmar, säger Jon Rahm.

Spanjoren har själv tackat nej till cirka 200 miljoner amerikanska dollar då LIV-touren ville att han skulle gå över dit.

– Jag tror man kommer till en punkt då man måste lita på ledningen och jag vill lita på att det här är det bästa för alla oss, men det är helt klart att det inte råder konsensus. Den allmänna känslan var att många kände sig svikna av ledningen, säger Rahm.

US Open inleds på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.