Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant gav Alex Norén beröm för spelstilen. Foto: Bildbyrån/SVT

Grant och Norén spelade upp sig på Ullna

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagen var mörk för två av favoriterna i Scandinavian mixed på Ullna. Men både Linn Grant och Alex Norén hade en betydligt bättre dag på Europatouren norr om Stockholm idag och båda klättrade i resultatlistan.

Grant slog till med en 69-runda, tre under par, och har klättrat upp till övre delen av resultatlistan medan Noréns 68:a i dag gör att han nu klarade cutten och får spela vidare i helgen.

Linn Grant gick ut tidigt i morse och inledde starkt med tre birdies de första åtta hålen. Sedan följde två bogeys och två birdies till på varvet som slutade tre under par.

– Ganska likt spel som i går. Lite bättre förutsättningar på morgonen med mindre vind, lite mjukare greener, säger Linn Grant.

Alex Norén och Robert MacIntyre berömde Grant för hennes stabilitet och att det ”ser enkelt ut”.

– Vi spelar golf på väldigt olika sätt. De är lite mer fullt ös och dealar med konsekvenserna i efterhand och jag är kanske lite mer tillbakadragen och följer verkligen planen till punkt och pricka. Det är skitkul att kolla på, jag blir inspirerad, det är lite mer ”lattjande” – man har lite mer kul på banan än vad jag kanske har, skrattar Grant.

Brittiskt i ledningen

Norén som själv spelade stabilt efter en mycket skakig förstarunda. Sex birdies och två bogeys gav bäste rankade svensk en 68:a.

– Jag hade nog tagit fyra under (par) innan om någon erbjudit. Men jag är liksom fortsatt osäker på slagen och sådär men ganska mycket bra ändå, säger Norén till SVT Sport.

Engelskmannen Dale Whitnell går in i lördagen med en övertygande ledning. 61 slag och elva under par under fredag summeras i totalt 17 under par – sex slag ner till tvåan Paul Yannick.

Svenskläget

Inför den avgörande dagarna på Ullna placerar Alexander Björk sig högst upp bland alla svenskar, detta på en trettonde plats med fem slag under par. Ett slag bakom honom finns både Elin Arvidsson och Tobias Jonsson på en delad 21:a plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.