Linn Grant vann Skaftö Open efter jättedrama

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en dramatisk avslutning på Skaftö Open.

Linn Grant stod för en dubbelbogey på hål elva, men vände och vann med två birdies på hål 17 och 18.

– Det var en bergochdalbana, säger hon efteråt.

Vinsten är Linn Grants sjunde seger i år. Hon har haft en riktig succésäsong och blev i juni historisk som den första kvinna att vinna på herrarnas Europatour.

Grant ledde inför sista dagen, men det blev en mer spännande historia en de flesta trott. Till slut vann Grant efter ett klasslag på hål 18 som ledde till birdie och avslutade därmed sista dagen ett under par, och tio under par totalt.

– Det är alltid speciellt att vinna, men i dag känns det ännu mer. Det var mycket upp och ner. Min energi var ganska låg och huvudet var inte riktigt med. Men det löste sig ändå, säger Grant.

”Blir så varje gång”

Hon var nervös inför det avgörande slaget på sista hålet.

– Jag har gjort det förut och borde inte vara det, men det blir så varje gång. Jag försökte bara tänka på det som ett vanligt slag.

Tvåa blev Lisa Petersson som slutade nio under par. Petersson ledde efter första dagen, men halkade efter lite under andra dagen genom att spela på par.

– Jag har inte kollat på leaderboarden, så det är en kul överraskning. Jag har haft en väldigt kämpig säsong, säger hon till SVT Sport.

Maja Stark slutade delad trea på åtta under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.