Jens Fahrbring med eagle

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jens Fahbrings magiska inspel på hål sju. Foto: DP World Tour

Jens Fahrbring trea i stortävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Jens Fahrbring har haft en tuff säsong, och har pendlat mellan Europa- och Challengetouren i golf. Men under Open de España, där bland andra superstjärnan Jon Rahm var med, bjöd svensken på riktigt fin golf och slutade delad trea.

Efter två dagars spel var svensken fortsatt långt ner på ledartavlan, men fint spel under lördagen gjorde att Fahrbring plötsligt blandade sig in i toppstriden.

Och under söndagen fortsatte 40-åringen att leverera. Bland annat genom en imponerande eagle på det sjunde hålet där inspelet var riktigt golfgodis.

– Den där lär han tycka om, säger kommentatorn.

Se inspelet som gav eagle i spelaren ovan.

Vid ett tillfälle låg Fahrbring endast ett slag bakom ledande Angel Hidalgo, men efter bogeys på både hål 15 och 16 tappade han tätkänningen.

I stället fick svensken nöja sig med att dela tredjeplatsen med fem andra spelare.

I stället blev det en het spanskduell mellan just Hidalgo och Rahm som avgjordes i särspel. Där var det till slut Angel Hidalgo, som lett sedan den första rundan, som gick vinnande ur det hela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.