Linnea Ström har chans på ny topplacering i LPGA-tourtävlingen i Arkansas. Foto: TT

Linnea Ström med tätkänning – jagar ny topplacering i Arkansas

Uppdaterad
Publicerad

I fjol blev Linnea Ström tvåa i LPGA-tourtävlingen i Arkansas, USA.

Efter två spelade rundor av årets tävling har svenskan chansen på nytt att knipa en topplacering.

– Jag älskar att spela här, säger Ström.

Hon gick första rundan på 68 slag och i natt slog Linnea Ström till med en 66-runda.

Den 102-rankade 27-åringen är därmed totalt åtta slag under par, vilket innebär en delad sjundeplats.

– Jag fick till en birdie-streak och efter det kunde jag spela ganska avslappnat. Det var väldigt kul, säger Ström till LPGA:s hemsida.

Sju birdies på tio hål

Efter att ha spelat halvknackigt på de inledande åtta hålen avslutade svenskan urstarkt. Hon stod för sju birdies på de tio sista hålen och hon ligger nu tre slag efter ledande Ashleigh Buhai, från Sydafrika.

– Det har varit lite mer utmanande den här veckan, vi brukar inte ha så mycket vind. Men jag har inget emot det, säger Ström.

”Banan passar mig”

I början av oktober förra året stod Ström för karriärens bästa runda när hon slutade tvåa i LPGA-tourtävlingen i Arkansas.

– Jag har en bra känsla av att komma tillbaka hit. Det är en plats som jag är väldigt bekväm med och banan passar mig, säger hon.

Övriga svenskor som fortfarande är med i tävlingen är Pernilla Lindberg (-6), Madelene Sagström (-4) och Maja Stark (-4).

Hela resultatlistan hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.