Linnea Ström vinkar till publiken vid det elfte hålet under nattens avslutande runda på Hawaii. Foto: TT

Kommentatorn efter Ströms miss: ”Jag är i chock”

Uppdaterad
Publicerad

Linnea Ström var på väg mot sin första seger på LPGA-touren men en dubbelbogey på det 14:e hålet grumlade dagen. Hon var bara ett slag från att få spela särspel och slutade fyra.

– Det var lite nerver som kom in i bilden, säger Ström.

Linnea Ström var i delad ledning när en dubbelbogey på det 14:e hålet gjorde att hon tappade initiativet. Hennes utslag hamnade bland täta buskar utanför banan och ett tiotal personer letade efter bollen. Efter att ha droppat bollen hade hon ett träd som hon fick spela sig förbi. Hennes långa chipp från fairway blev nästan perfekt men snurrade i hålkanten och ut och hon fick sex slag på par 4-hålet. 

– Jag är i chock eftersom det såg så bra och avspänt ut, säger den amerikanska kommentorn i Viaplays sändning efter Ströms miss på den natursköna banan i sommarvädret vid Ewa Beach, Oahu, Hawaii.

KLIPP: Ström efter missade segern: ”Jag är väldigt besviken”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag är väldigt besviken”

Ström var inte lika känslomässigt berörd.

– Det var lite nerver som kom in i bilden och det var en dålig sving och jag slog den långt vänster. Det är det enda som jag är besviken över men annars spelade jag bra, säger Ström enligt Svensk Golf.

Ström hade sedan en tremetersputt på det avslutande 18:e hålet för att hänga på särspelståget men bollen smet förbi med någon centimeter. Hon satte upp solglasögonen på kepsen och torkade sig i ögonen efter fjärdeplatsen som var en tangering av 26-åringens bästa resultat på LPGA-touren.

”Gav mig chansen hela vägen”

– Putten på sista hålet slog jag bra men den missade precis. Jag är glad över den långa putten på 17:e hålet som gav mig chansen hela vägen, säger Ström som spelade in 966 000 kronor.

Australiskan Grace Kim vann särspelet mot Yu Liu och Yu Jing Sung efter att ha gjort en birdie på det första hålet och fick drygt tre miljoner kronor i segerpremie.

– Jag saknar ord för tillfället, säger Kim enligt Reuters.

Resultat från Hawaii:

1) Grace Kim, Australien, -12 (71-67-70-68)

2) Yu Liu, Kina, -12 (69-72-71-64)

     Yu Jin Sung, Sydkorea, -12 (68-68-71-69)

4) Linnea Ström, Sverige, -11 (70-67-71-69)

    Pei Yun Chien, Taiwan, -11 (72-69-69-67)

23) Frida Kinhult, Sverige, -2 (66-76-73-71)

57) Pernilla Lindberg, Sverige, +2 (70-70-74-76)

Övriga svenskor missade cutten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.