Linnea Ström kan visa upp bollen som gav en birdie på det avslutande 18:e hålet på rond tre i Ewa Beach, Oahu, Hawaii. Foto: TT

Linnea Ström tvåa inför den sista rundan på Hawaii

Uppdaterad
Publicerad

Linnea Ström har skaffat sig ett utmärkt läge inför den sista rundan av LPGA-tourtävlingen på Hawaii. Svenskan är delad tvåa bara ett slag efter ledande Yu Jin Sung.

Ström gick den tredje ronden på 71 slag efter tre birdies och två bogeys.

– Jag slår mina drives ganska bra men har lite problem med mina järnslag. Hoppas att jag kan hitta en bättre känsla sista dagen. Det ska bli spännande och jag ska göra mitt bästa och njuta av situationen, säger Ström efter sin tredjerond enligt Svensk golf.

Ledande Sung har fått en sponsorinbjudan

26-åriga Ström, som delar andraplatsen med Grace Kim och Georgia Hall, har som bäst varit fyra på LPGA-touren. De har –8 totalt, ett slag efter Yu Jin Sung, som fått en plats i tävlingen efter en sponsorinbjudan.

En seger för Sung kommer att ge henne ett medlemskap på LPGA-touren.

– Jag har inte tänkt på hur det skulle vara att vinna och det återstår en dag av tävlingen. Jag ska bara försöka att spela min bästa golf, säger Sung enligt Reuters.

Frida Kinhult ledde tävlingen efter 66 slag i torsdag men har rasat till 32:a plats efter 76 och 73 slag. I natt inledde Kinhult på bästa sätt med en eagle och tre slag på det första par 5-hålet utan att kunna hålla ihop det.

Tävlingen på Ewa Beach, Oahu, Hawaii är genrep inför nästa veckas majortävling, Chevron Championship utanför Houston.

Till leaderboarden.

Tätbollarna på Hawaii (svensk tid):

23.40: Yu Jin Sung, Grace Kim, Georgia Hall

23.29: Linnea Ström, Lauren Hartlage, Christina Kim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.