Linn Grant tog femte segern på Europatouren – se segerputten i spelaren

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant tog femte segern på Europatouren – se segerputten i spelaren Foto: Bildbyrån

Linn Grant tog femte segern på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant har vunnit sin femte titel på Europatouren.

23-åringen vann i franska Evian efter att ha gått nio slag under par totalt, två slag bättre än tvåan.

– Jättekul så klart, och framför allt skönt. Det blir en lättnad när man har gått och spänt sig hela dagen, säger Grant till SVT Sport.

Linn Grant gick ut på den tredje och avslutande rundan i delad ledning, och efter en stark avslutning knep hon segern i Jabra Ladies Open med två slags marginal.

Grant, som gjorde två tidiga bogeys, stod för fyra birdies på de tio avslutande hålen.

– Jag hade bra tålamod, och visste att det fanns många birdiehål, och så klart mycket missar, att göra. Jag försökte bara hålla mig cool och lugn och spela mitt spel.

23-åringen hade ett succéartat 2022 där hon vann totalen i Europatouren och berättar att den totalt femte segern på Europatouren betyder mycket.

– Speciellt med tanke på förra året och att jag kommer in i det här året med lite press på mig själv och utifrån. Det var skönt för mig själv att ”få det här gjort”, att få en vinst i bagaget, och fortsätta säsongen efter det.

Efter segern sa hon till Europatourens hemsida att hon ville fira med pannkakor, men några pannkakor blir det inte.

– Nej, det blir det faktiskt inte, haha. Jag ska iväg på middag så de får vänta.

Celine Herbin, Frankrike, och Anne Van Dam, Nederländerna delade andraplatsen medan svenskan Johanna Gustavsson delade fjärdeplatsen på fem slag under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.