Linn Grant får tävla i USA igen från mitten av maj. Foto: Bildbyrån

USA slopar vaccinkrav – öppnar för ovaccinerade stjärnor

Uppdaterad
Publicerad

USA slopar vaccinkravet för inresande från och med den 11 maj. Då kan Linn Grant tävla på LPGA-touren på amerikansk mark igen.

Svenska golfstjärnan Linn Grant missade årets första major, Chevron Championship, och lagtävlingen International Crown då USA förlängde inreseförbundet. Men från 11 maj får även idrottare som är ovaccinerade mot covid-19 resa in och tävla i USA, detta då landet slopar vaccinkrav för internationella flygresenärer.

Då kan den ovaccinerade svenskan återigen tävla på LPGA-touren på amerikansk mark, bland annat nästkommande Majors som damernas PGA-mästerskap och US Open i juni och juli.

Utsåga till ”Årets golfare”

23-åringen blev proffs i augusti 2021 och har vunnit fyra gånger på Europatouren. Där knep hon totalsegern efter kamp med kompisen Maja Stark i fjol. Linn Grant utsågs senare till ”Årets golfare” i Sverige och fick ta emot priset ”Årets nykomling” på Idrottsgalan i Avicii arena.

Det öppnar även för bland annat den serbiske världsettan i tennis Novak Djokovic som missade US Open förra året men nu kan delta i turneringen, som han vann 2011, 2015 och 2018, igen.

Den 11 maj avslutar USA också officiellt det nationella nödläge som infördes i början av coronapandemin.

MER OM LINN GRANT: Svenska succéspelaren om att missa topptävlingarna: ”Påverkar lite grann”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant får inte resa till USA. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.