Madelene Sagström imponerar på LPGA-touren i Ohio.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Madelene Sagström imponerar på LPGA-touren i Ohio. Foto: Dylan Buell/AFP/TT

Madelene Sagström med tätkänning vid LPGA-touren i Cincinnati – efter fin avslutning

Uppdaterad
Publicerad

Madelene Sagström hade en tuff start på den tredje rundan vid LPGA-touren i Cincinnati, Ohio.

Men efter en fin avslutning är hon med i toppen.

Hon ligger delad femma, fyra slag från ledaren.

– Jag är väldigt nöjd, säger hon.

Madelene Sagström, 30, visar fin form inför Solheim Cup i Spanien. I natt gick hon, för tredje rundan i följd, under 70 slag på LPGA-touren i Cincinnati, Ohio. Hon ligger delad femma, fyra slag efter den ledande australiskan Minjee Lee.

– Jag är väldigt nöjd. Jag tycker att jag slog bra när jag behövde det, säger hon, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Satte en eagle

Sagström hade dock en tuff start på dagen. Hon slog inledde med en bogey på det första hålet och var ”bara” på par efter halva rundan. Men efter en eagle på det tionde hålet och sedan två birdies (varav den andra på det 18:e och sista hålet) slutade hon 68 slag (fyra under par) och en delad femteplats – fyra slag efter ledande Minjee Lee.

– Min hjärna är rätt trött just nu. Och det var en väldigt, väldigt långsam dag då jag aldrig riktigt fick något momentum. Men jag är väldigt nöjd, säger hon.

Chien spelade ojämnt

Tvåa ligger engelska Charley Hull, 13 under par. Hon delar platsen med den tidigare ledaren, Peiyun Chien, Taiwan som spelade mycket ojämnt efter att ha inlett tredje dagen med en dubbelbogey.

För Linnea Ström, som låg tvåa efter den första dagen, gick det desto tyngre i natt. Hon gick runt på sex slag i rad och föll ner till delad 39-plats – 13 slag efter ledande Lee.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.