Madelene Sagström tappar efter svag tredjerunda av majorn PGA Championship. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Madelene Sagström tappar efter svag tredjerunda av majorn PGA Championship

Uppdaterad
Publicerad

Madelene Sagström tappar i golfmajorn PGA Championship.

Sagströms tredje dag slutade på 73 slag ett över par och med det är hon delad 12:a.

Madelene Sagström hade slagläge efter den första av golfmajorn PGA Championship. Men efter andra dagen föll hon och låg fyra slag efter ledaren.

– Du kommer att slå dåliga slag, du kommer att slå bra slag, du kan göra birdies men förmodligen bogeys också, sa hon till LPGA inför rundan.

För precis som hon var inne på inledde hon med två bogeys på de tre första hålen och när nattens tredje runda summeras är hoppet om en första major så gott som borta.

31-åringen gick runt på 73 slag ett över par och är med det delad 12:a inför den sista avgörande rundan på ett under par. Sydkoreanskan Amy Yang leder med sju slag under par.

Linn Grant är näst bästa svenska på 18:e plats och gjorde sin bästa runda på 70 slag. Maja Stark däremot har det tufft och är fyra slag över par efter en 77-runda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.