Ludvig Åberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ludvig Åbergs dubbla puttmissar. Foto: PGA

Putthaveri av Ludvig Åberg – klarade cutten precis

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnskottet Ludvig Åberg hade en jobbig andra runda på Torrey Pines-banan i San Diego. Svensken avslutade med bogeys på tre av de fem sista hålen och klarade precis cutten efter ett putthaveri.

Efter ett bra första varv med tre birdies de åtta första hålen såg det ut att bli en fin klättring av Åberg som hade 68 slag den första dagen.

Men sedan började problemen på hål 13. Han gjorde ett fint inspel för en eagle på par 5-hålet och skulle bara lägga in ännu en birdie med en putt från fyra decimeter.

Den tog i hålkanten och ut och lade sig tre decimeter från hålet. Åberg missade även den givna returputten via hålkanten och hamnade på samma ställe som den nyss missade birdieputten.

– Vad gör han? utbrast Discoverys kommentator Mats Hallberg förvånat.

På 50:e plats inför helgen

Åberg sänkte sedan sin tredje kortputt på hålet och kunde bara leende blänga på det och vandra vidare efter att ha fått en bogey och tappat två slag mot vad han borde presterat.

Efter bogeys även på hål 14 och 17 landade svensken på 72 slag och –4 totalt, där han precis klarade cutten som gick på –3 och är på delad 50:e plats.

Han åtta slag efter ledande tysken Stephan Jaeger.

Bäste svensk är Alexander Björk som är delad 23:a med –6, följt av Vincent Norrman som delad 36:a med –5.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.