Söderberg tog första segern på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

28-årige Sebastian Söderberg tog karriärens första seger på Europatouren efter ett dramatisk särspel med fyra andra spelare bland annat världstvåan Rory McIlroy. – Det har inte sjunkit in ännu, det känns helt otroligt. Jag var nervös de sista två hålen men i särspelet kändes det lugnt, säger Sebastian Söderberg till European Tour efter vinsten i European Masters i Schweiz. 

Söderberg stod för en stark avslutning. Han gick sista varvet fyra under par efter fem birdies i rad under sista nio hålen. Det innebar slutscoren -14 och särspel mot Rory McIlroy, Nordirland, Kalle Samooja, Finland, Andres Romero, Argentina och Lorenzo Gagli, Italien.

Gagli och Romero sköt bort sig på sina inspel på det första särspelshålet (hål 18). Men Söderberg, McIlroy och Samooja satte upp sig för fina birdechanser. Alla inom tre meter från hål. Söderberg var längst ifrån och inledde med att sätta sin putt rakt i hål. Och när sedan både McIlroy och Samooja missade sina birdieputtar så var det klart.

– Det känns fantastiskt, vi hade koll på att jag klarat kortet i och med särspelet men att nu ha spelrättigheter till 2021 betyder väldigt mycket, säger Sebastian Söderberg till European Tour.

Det här var femte gången en svensk spelare vann Europatourtävlingen i Schweiz, senast det hände var 2016 då Alex Norén tog hem titeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.