Sunisa Lee

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sunisa Lee efter OS-bronset: ”Det är helt galet” Foto: Bildbyrån

Sunisa Lee skulle lägga av – tog medalj och flippade ur med Simone Biles

Uppdaterad
Publicerad

I mars förra året diagnosticerades Sunisa Lee med en sällsynt njursjukdom och bestämde sig för att lägga av. Hon övertalades att fortsätta och har i Paris tagit ett lagguld och ett individuellt brons.

Hör Sunisa Lee berätta om vägen till medaljen i spelaren ovan.

– Jag ville bevisa för mig själv att jag kunde göra det eftersom jag inte ens själv trodde att det var möjligt, säger Lee som inte trodde att pallen var möjlig på presskonferensen efteråt.

OS i Paris 2024

Hon ringde till sin tränare för inte så länge sedan och berättade att det var över, att hon inte orkade fortsätta satsningen. Tränaren ville inte ha ett sådan besked över mobilen och bad henne komma till träningshallen för att prata igenom situationen. Det fick effekt och blickarna riktades mot OS.

”Att ha Simone här har definitivt hjälpt mig”

I går kväll tog hon ett individuellt brons i mångkampen där förstås lagkamraten Simone Biles var överlägsen segrare med sitt sjätte OS-guld. I tisdags tog de lag-guld i Bercy-hallen där kändisarna flockats för att få en glimt av gymnasternas försök att upphäva tyngdlagen.

– Att ha Simone här i dag har definitivt hjälpt mig mycket eftersom vi båda gillar att flippa ur. Så det kändes bara skönt att veta att jag inte var där ute och flippade ur bara för mig själv, säger Lee.

21-åringen är en av dem som figurerar i bakgrunden av suveränen Simone Biles i det amerikanska laget. Hon har nu fem OS-medaljer och tre i VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet